Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Δεντροφύτευση από την Δ' τάξη


21 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας και παράλληλα η Εαρινή Ισημερία.Οι μαθητές της Δ τάξης του σχολείου μας επισκεφθήκαμε το Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων με Διαταραχές Αυτιστικού Τύπου στην τοποθεσία Δωρικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Εκεί τα παιδιά μας με μουσικά όργανα , στεφάνια ,πανό και χάρτινα χελιδόνια στα χέρια τους σκόρπισαν την Άνοιξη τραγουδώντας τα Χελιδονίσματα. Ένα έθιμο του Μάρτη που συμβολίζει τον ερχομό της Άνοιξης και την επιστροφή των χελιδονιών.

Στη συνέχεια χόρεψαν με πολύ κέφι παραδοσιακούς χορούς δίνοντας χαρά σε όλους τους ανθρώπους του Κέντρου.
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας Δασοπονίας
φύτεψαν δεκάδες φυτά και δενδρύλλια που μας προμήθευσε η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Αλεξ/πολης.
Μετά από όλα αυτά τα παιδιά μας έπαιξαν στον πανέμορφο χώρο του Κέντρου Ημέρας διάφορες αθλοπαιδιές με ζωντάνια κι ενθουσιασμό. Έτσι κύλησε η μέρα αυτή για τους μαθητές και δασκάλους της Δ Τάξης του σχολείου μας.
θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Επιστημονική Ομάδα και το Προσωπικό του Κέντρου Ημέρας Ενηλίκων με Διαταραχές Αυτιστικού Τύπου για την άψογη φιλοξενία τους,τη ζεστασιά τους, τα όμορφα αναμνηστικά δώρα που πρόσφεραν στα παιδιά και στους δασκάλους τους.
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο Σύλλογο Γονέων κ Κηδεμόνων του 12ου  Δημ. Σχολείου που με την οικονομική του συνδρομή πραγματοποιήσαμε αυτή την επίσκεψη.
Ευχόμαστε και του χρόνου με ανάλογη συνέχεια!!
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη δράση!
Το κείμενο γράφτηκε από το κ. Φούντα και οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την κα. Χάιμαλα Κατερίνα! Τους ευχαριστώ και τους δύο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου