Διάφορα

Αναμνηστική φωτογραφία των μαθητών του Ε' 2 τμήματος, που τραβήχτηκε στα πλαίσια της φετινής φωτογράφισης που οργάνωσε στο σχολείο μας ο συλλόγος γονέων και κηδεμόνων. 





 


Ψηφιακή περιήγηση στο Παρθενώνα


Επίσκεψη στο εκκλησιαστικό μουσείο
Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013, τα τρία τμήματα της Ε' τάξης του 12ου Δ.Σ Αλεξ/πολης, επισκέφτηκαν το Εκκλησιαστικό Μουσείο Αλεξ/πολης για να παρακολουθήσουν εκπ/κο πρόγραμμα με τίτλο "Η Παναγία".
Οι μαθητές, αφού παρακολούθησαν παρουσίαση σχετική με το βίο της Παναγίας, ξεναγήθηκαν στο μουσείο από τους υπευθύνους του προγράμματος και έπαιξαν βιωματικά παιχνίδια.
Στη συνέχεια και μετά από ένα μικρό περίπατο στο κέντρο της πόλης, επισκεφτήκαμε το"Πάρκο προσκόπων" και το γήπεδο "Φώτης Κοσμάς"
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 


Η  αμερικανίδα ζωολόγο που επέλεξε να ζει  σαν ερημίτης σε ένα τροπικό δάσος σε βουνό της Αφρικής  μελέτησε τους γορίλες και έμαθε περισσότερα για τον απειλούμενο με εξαφάνιση γορίλα από ό, τι είχε ποτέ γίνει γνωστό.
Καθώς όλο και περισσότεροι γορίλες σκοτώνονταν από λαθροθήρες, άλλαξε από επιστήμονας σε δυναμικό υπερασπιστή του φυσικού περιβάλλοντος. Έδωσε τελικά τη ζωή της για τα ζώα που αγαπούσε.
Η  διάσημη ζωολόγος Νταϊάν Φόσεϊ δολοφονήθηκε το 1985, σε ηλικία 53 ετών στην οροσειρά Βιρούνγκα της Αφρικής.

Η Ντάιαν Φόσεϊ γεννήθηκε το 1932 και μεγάλωσε στο Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια.
Χωρίς αμφιβολία η εποχή μας έχει πολλά κοινά, με αυτή των Τριών Ιεραρχών. Πόλεμοι, βίαιες συγκρούσεις, κοινωνικά αδιέξοδα, άλυτα οικονομικά προβλήματα, εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινωνικές διακρίσεις, θρησκευτικές διαμάχες, εξεγέρσεις κλπ. Το μήνυμα των Τριών Πατέρων της Εκκλησίας μας πάντα επίκαιρο και επαναστατικό, έρχεται να μας να προτείνει λύσεις και να δώσει κατευθύνσεις, που γεμίζουν ελπίδα και απελευθερώνουν. Οι Τρεις Ιεράρχες υπήρξαν ολοκληρωμένες προσωπικότητες που δεν διακρίθηκαν μόνο σ’ έναν τομέα αλλά παντού. Όλοι τους χαρακτηρίζονταν για τη θεολογική αλλά και την ευρύτερη επιστημονική τους συγκρότηση, τη ριζοσπαστική κοινωνική τους παρουσία, την ανοικτότητα του πνεύματος και την κριτική στάση τους απέναντι σε κάθε μορφής εξουσία.
Οι Τρεις Ιεράρχες τάραξαν τα νερά της εποχής τους και άφησαν παρακαταθήκες με αιώνια αξία. Θλίβεται κανείς όταν βλέπει την αναγνώριση του επιστημονικού τους έργου σε παγκόσμια κλίμακα από τη μια μεριά και από την άλλη, την άγνοια ή ακόμα και την απαξίωση που υπάρχει γι’ αυτούς στην πατρίδα μας. Λίγα μόλις χρόνια μετά το θάνατό τους τα κείμενά τους μεταφράζονται στα Λατινικά και με την πάροδο του χρόνου σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες. Στη Δύση αλλά και παγκοσμίως δεν είναι λίγοι οι ερευνητές από το χώρο της Ιατρικής, της Κοινωνιολογίας, των Πολιτικών Επιστημών, της Παιδαγωγικής, της Φιλοσοφίας, της Θεολογίας και της Ψυχολογίας που μελέτησαν το έργο των Πατέρων της Εκκλησίας τονίζοντας την αξία του. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η επίδραση του συγγραφικού του έργου στους Ευρωπαίους επιστήμονες κυρίως των ανθρωπιστικών σπουδών από την εποχή της Αναγεννήσεως μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου