Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018

Πανελλήνια ημέρα σχ. αθλητισμού 2018-19


Ημέρα Αθλητισμού
Με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ»,  η Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, ορίστηκε  για φέτος από το υπουργείο Παιδείας  ως «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018».
΄Οπως τονίζεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας:
Α. Κεντρικός στόχος είναι η δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδωνώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου.
Β. Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.
Δράσεις που υλοποίησε το σχολείο μας.
Η ΣΤ΄ τάξη μας ξεναγήθηκε - ασκήθηκε  στους χώρους ιδιωτικού γυμναστηρίου. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στο προθερμαντήριο της Μαΐστρου, όπου οι μαθητές μας έπαιξαν μπάσκετ, βόλεϊ και ποδόσφαιρο.
Οι υπόλοιποι μαθητές μας παρακολούθησαν επίδειξη taekwodoαπό τους συμμαθητές τους και πήραν μια μικρή γεύση του αθλήματος συμμετέχοντας και οι ίδιοι.
Οι μαθητές της Ε΄ τάξης οργάνωσαν αγώνες καλαθοσφαίρισης 3 v 3 και οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης πήραν μέρος σε δραστηριότητες επιτραπέζιας αντισφαίρισης και αντιπτέρισης και δραστηριότητες με σκοινάκια.
Οι μαθητές της Β΄ τάξης επισκέφτηκαν το πάρκο που βρίσκεται κοντά στο σχολείο και έπαιξαν διάφορα παιχνίδια, ενώ για τους μαθητές της Α΄ τάξης ετοιμάσαμε σκυταλοδρομίες.
Ευχάριστη έκπληξη η επίσκεψη τεσσάρων αθλητών της ομάδας βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.
Εικαστικές παρεμβάσεις, με θέμα τον αθλητισμό πραγματοποιήθηκαν από τον εκπ/κο εικαστικών του Σχολείου μας Κιτμερίδη Νικόλαο.
Τέλος η ημέρα έκλεισε με χορό zumbaστην αίθουσα εκδηλώσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου