Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου
Την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016 θα εορτασθεί για 13η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. 
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το  Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!
Από το 2014, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προάγει όχι μόνο το ασφαλές Διαδίκτυο αλλά τη δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου, στο οποίο όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε. Έτσι, το φετινό σύνθημα είναι: «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!» («Play your part for a better internet!»).
To cyberkid είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που υλοποιείται από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των παιδιών, ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και των γονέων τους, σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.  
Στόχος της δημιουργίας του Cyberkid είναι η προβολή των θετικών πλευρών του διαδικτύου, όπως είναι η ανεύρεση χρήσιμων πληροφοριών και ψυχαγωγίας. Παράλληλος στόχος είναι και η ενημέρωση για πιθανούς κινδύνους που κρύβονται. 
Οι γονείς μπορούν να επισκεφτούν το cyberkid μαζί με τα παιδιά τους, να διασκεδάσουν, να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να πλοηγηθούν με ασφάλεια. (Το παραπάνω κείμενο είναι μέρος από πρωτότυπο κείμενο της ιστοσελίδας cyberkid)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου