Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

1ο Δημοτικό Συμβούλιο νέων 2015-16

Πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, υπό την προεδρεία του κ. Κώστα Γκοτσίδη.
Στο συμβούλιο συμμετείχαν ως δημοτικοί σύμβουλοι - εκπρόσωποι των σχολείων, δύο μαθητές/τριες της ΣΤ΄ Δημοτικού από όλα τα σχολεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Οι νεαροί δημοτικοί σύμβουλοι κάθισαν στα έδρανα των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και για δύο περίπου ώρες ανέπτυξαν τις προτάσεις τους στο θέμα της συνεδρίασης, το οποίο ήταν: «Εικαστικές παρεμβάσεις στο Δήμο Αλεξ/πολης – έξυπνες και οικονομικές ιδέες».
Η ποιότητα των εισηγήσεων των μαθητών καθώς και ο τρόπος παρουσίασής τους, κατέδειξαν για ακόμη μία φορά τη σοβαρότητα με την οποία τα παιδιά αντιμετωπίζουν το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων και απέδειξαν τη δύναμη της κριτικής τους σκέψης εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους.
Διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες και εφαρμόσιμες προτάσεις, οι οποίες ασφαλώς στη συνέχεια θα αξιολογηθούν με σκοπό τη δυνατότητα υλοποίησής τους.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν επίσης γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και αρκετοί πολίτες.
Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθητές της Στ' τάξης Θεοχαρίδη Θεοδώρα και Καραδέδος Παναγιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου