Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

CYBERKID

To cyberkid είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που υλοποιείται από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των παιδιών, ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και των γονέων τους, σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.  
Στόχος της δημιουργίας του Cyberkid είναι η προβολή των θετικών πλευρών του διαδικτύου, όπως είναι η ανεύρεση χρήσιμων πληροφοριών και ψυχαγωγίας. Παράλληλος στόχος είναι και η ενημέρωση για πιθανούς κινδύνους που κρύβονται. 
Οι γονείς μπορούν να επισκεφτούν το cyberkid μαζί με τα παιδιά τους, να διασκεδάσουν, να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να πλοηγηθούν με ασφάλεια. (Το παραπάνω κείμενο είναι μέρος από πρωτότυπο κείμενο της ιστοσελίδας cyberkid)
Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, την Τρίτη  Οκτωβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί αμφίδρομη τηλεδιάσκεψη ενημέρωση όλων των Δημοτικών Σχολείων Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να θέσουν οι ίδιοι ερωτήματα και απορίες.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου